Boondocker by Chris goes Radien

Del 3

Nu blir att jobba lite parallellt, alltså både med skotern och med mitt fräsprojekt. Det går alltså framåt lite på båda hållen. På fräsprojektet så har jag börjat bygga skåpet som ska hindra frässpån att flyga runt i hela garaget. Också jobbat med kopplingarna mellan stegmotorerna och skruvarna till fräsbordet. Inte mycket kvar nu innan jag ska kunna testa. Patrik har även skurit till en plåt som kommer fungera som “golv” i frässkåpet och samla upp spån och skärvätska. Planen är att åka till Patrik om 2 veckor för att fixa till några av dom första delarna.

Under midsommarhelgen passade jag på att börja plocka isär skotern. Eftersom det mesta är nytt jämför med gamla chassit så tar det lite längre tid att hitta hur allt sitter ihop. Finns ju ingen att fråga ännu heller då inte så många har mekat med dessa än. Jag passade också på att ta lärdom av alla bilprogram jag kollat in på Discovery. Där används flitigt zip bags som man märker upp för skruvar och smådelar. Så jag gjorde samma sak. Kan behövas då det lär ta en stund innan allt ska ihop igen. Sen köpte jag lämpliga plastlådor med lock på Ikea i vilka jag sätter alla plastpåsar då dom är uppmärkta och klara, på det sättet kan jag smidigt ha dom på lagrade på hyllorna.

1

Jag började även designa lite nya delar. Det som jag börjat med är ett skydd för luftintagen för att skydda det svaga meshtyget. Jag hade sådana på min förra maskin och dom är ovärderliga då man kör i trång skog. Tyvärr ser ju luftintagen annorlunda ut på nya maskinen så det fick bli ny design. Jag började även designa sidostyckena till den nya lyftbågen bak. Det är mycket som ska stämma på den då den både används som just lyftbåge men samtidigt fungerar som förstärkning av tunneln i bakkant.

3

Sen har jag kontaktat Swetown för att dom ska börja designa ett dekalkit. Där är det ju lite samma problem som med annat då jag har en förseriemaskin och det är ju att inga andra fått tillgång till den ännu. Dock har Swetown fått till en förseriemall så dom kan börja med designen. Så får vi ta dom sista grejerna då mallen blir färdig framöver. Eller om jag åker upp med min maskin så vi får passa in det sista direkt på den. 

4

 

 

Vill ni se mera bilder så kan ni följa mig på:

Facebook

Instagram

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer