Det är väl någon SKIDOO-ägare som varit nödig.....Antar att svaret blir samma, men jag har GUL glykol i min, ingen aning om det är etylenglykol eller propylen. Ska man behöva vända sig till polaris för att köpa glykol?!?
Funderade på samma sak men googlade lite och hitta info på polarisglykol som finns att köpa på dunk. Den är etylenbaserad.Antar att svaret blir samma, men jag har GUL glykol i min, ingen aning om det är etylenglykol eller propylen. Ska man behöva vända sig till polaris för att köpa glykol?!?
Tanken har inte slagit dig att dina felaktiga påståenden kan tolkas som sanning och korrekt fakta av forummedlemmar som inte vet bättre?Skulle jag behöva byta kylarvätska i nya maskinen skulle jag hälla i en vattenfri variant. Mycket högre kokpunkt!
Etylen och propylen kan man blanda hejvilt så länge man håller koll på blandningen själv. Att testa fryspunkten med en glykolprovare går inte när man blandar.
Att blanda olika glykoltyper är som att blanda öl , vin och tequila under samma festkväll ,Etylen och propylen kan man blanda hejvilt så länge man håller koll på blandningen själv. Att testa fryspunkten med en glykolprovare går inte när man blandar.
Nja, nu har du kommit väldigt långt på cykeln.Skulle jag behöva byta kylarvätska i nya maskinen skulle jag hälla i en vattenfri variant. Mycket högre kokpunkt!
Etylen och propylen kan man blanda hejvilt så länge man håller koll på blandningen själv. Att testa fryspunkten med en glykolprovare går inte när man blandar.
Ändå gör man det om och om igenAtt blanda olika glykoltyper är som att blanda öl , vin och tequila under samma festkväll ,
man får lida ordentligt efteråt ............
Nja, nu har du kommit väldigt långt på cykeln.
Vattenfri variant? Det finns inte. Menar du möjligtvis en förpackning man kan hälla i direkt, utan att tillsätta vatten? Då är du nog lite lurad. Det är inget annat än glykol OCH vatten som är blandat hos fabrik/distributör och tappat på flashig förpackning. = Betala dyrt för kranvatten.
Kokpunkt. All glykol, etylen eller propylen, höjer kokpunkten jämfört med vanligt vatten. Men redan vanligt vatten i ett trycksatt kylsystem har en kokpunkt på 110-120 grader, beroende på tryck. Tillsätter man då 50% glykol, skit samma vilken, så hamnar du på runt 120 max 130 grader innan det kokar.
Men långt innan dess borde man insett och åtgärdat de allvarliga kylproblemen innan kolvarna nyper/skär.
Blanda etylen och propylen? Inte tillrådligt, tyvärr KAN det i tråkiga fall bli majonnäs i kylsystemet. Så blanda endast etylen med etylen och propylen med propylen för att vsra säker.
Och det här är inget som jag tror. Jag VET efter en helvetes massa år i motorbranschen som mekaniker och tekniker.
Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
Dessa typer påstår också att något finns ....Dom påstår då att de finns http://www.evanscooling.com/products/