Min första skoter..

S

Skellefteå

Jag vet jag tjatar men...Skidoo mach 1-98, får höra både och, bra och mindre bra...men, är det så bra med trippel? krånglar mycket?? Sen har jag läst mig till att andrahandsvärdet är dåligt på Skidoo mach 1, varför då?????? Tacksam för svar!
 
E

Ej medlem/Inloggad

hej

det är dåligt andrahandsvärde för att det är ute med trippel!dom 2-cylindriga e så pass mkt lättare å smidigare så därför kan man itne ta lika mkt för en trippel som en twin!köp dig en mxz 600.då kommer du inte tröttna på skoteråkning!
 

Olov Johansson

Välkänd medlem
31 dec 1999
158
0
6
41
Umeå
www.ninelives.se
Tripplarna är inte mer än ett väldigt fåtal kilo tyngre (om ens det).
Tillverkarna har lyckats få alla att tro att man måste ha en tvåcylindrig skoter får att inte gråta medans man kör över att den är så tung, dyr i drift, klumpig m.m.
Det är inte den egentliga anledningen; det kostar mycket mindre att tillverka en twin.
En trippel har jämnare motogång samt ett mycket bättre effektuttag, dock kostar den lite mer att tillverka och detta skyller tillverkarna bort på "högre vikt", jag tror personligen inte en trippel skulle väga mer idag om Cat, Pol eller Doo skulle göra en.
Tripplarna blev kvar längt i lakerace-maskiner som SRX, Mach Z Thundercat m.fl. Och med just en hög effekt hävdar sig trippeln bättre än en twin med samma litervolym. Det var inte sådan hysteri kring vikt då som nu och en lakeracer har mycket att banta ner i annat än motorn, dock kvarstår fakta: en lakeracer måste inte väga som en racereplika, därför har dom fått rykte om sig att det till stor del är trippelmotorn som bär stor del i skulden.

Hör inte till trådens ämne men en lite funderare till er som hävdar att tripplar är dåliga.

Trippel vs. twin...money talks...
 
L

Linkeeeee

Melvin skrev:
Det var kanske lite väl mycket motor i den för att vara en vettig nybörjar skoter. Men en kompis hade den till salu och sa: Köp! Så då blev det så. ;)

Blir nog att ta av piporna, men V-Force ventilerna får nog vara kvar, de gör väl varken till eller från.(?)

Här är min maskin, med gamla ägaren bakom styret. http://kiruna.d2g.nu/2003/skoterjonne.jpg

Du ska ju va nöjd att de låter...


// Ny hakkas trimning;)