Problem med Yamaha 440 modell äldre

TonyH

Medlem
3 feb 2008
6
0
1
Tja!! Har ett gammalt lik hemma i garaget som man blev sugen att dra igång nu när snön faller. Problemet är bara att den själv inte vill ut på en åktur. Det är en Yamaha 440. Årsmodellen är slutet av 70-talet. 2 cylindrig best med en förgasare. Har fått den att hosta igång några gånger men tvärdör efter några sekunder. Gnistan verkar det inte vara nått fel på. Det verkar som att den får förmycket bensin. Men konstruktionen på förgasaren går över mitt förstånd. Är den någon som har tips, förslag eller vad som helst som man kan kolla upp för att få det gammla historiska objektet att sjunga som en näktergal en vårmorgon.
Tack på förhand//Tony:ciao:
 

TonyH

Medlem
3 feb 2008
6
0
1
Har gjort ren förgasaren. Slangen som går från förgasaren till motorn vad är det?? Retur eller är det nå special. Luftburk...är inte det överskattat. Satt ingen på den när jag köpte raketen. Å det verkligen spottar ut bensin den vägen å även från utblåset??
 

JiBe

Välkänd medlem
2 feb 2008
816
1
16
Kåge
Hmm...skulle nog kosta på förgasaren nya membran och packningar, om det nu är en membranförgasare som sitter där,skulle nog titta på en sprängskiss oxå för säkerhets skull och se så allt sitter där det ska. Nu var ju inte den där sortens förgarsare någon hit från början....finns ju en anledning till att dom slutade använda såna...