SKS 700 som tvärdog

JohanG

Ny medlem
1 jan 2000
4
0
1
SKS 700 som tvärdog under färd. Det var som att slå till korslutningsknappen, men den är ok. Ingen gnista på tändstiften, kan det vara CDI boxen? Någon som har erfarenhet av något dylikt??
 

steklunds

Medlem
27 jan 2006
46
0
1
Långsele
Hur vet du att dödarknappen är okej? Börja med det enkla och koppla bort dödaren och sen dödmansgreppet sedan säkerhetsbrytarna i gashandtaget, sedan tändningslåset. Kolla sen på alla kontakter som finns vid instrumenten och nere i motorrummet så att ingen har åkt ur, eller att någon kabel har gått av. Efter det kan man börja fundera på cdi eller spole. Lycka till
 

147

Välkänd medlem
3 feb 2006
312
0
16
KLX
de vart samma för en kompis som har en rmk700 och det var cdi boxen.. du får hoppas på de bästa. pröva de som steklunds sa först..
 

JohanG

Ny medlem
1 jan 2000
4
0
1
:mad: Nu vet jag vad som hade orsakat detta ***** bekymmer... för 4 år sedan så gick startapparaten sönder, förmodligen blev det en ögla på snöret. Resultatet blev att vattenpump remmen gick av samt att trissan till startsnöret hoppade av.. Men nu efter 4 år så kom M6 muttern som håller trissan fram... och naturligtvis in bakom svänghjulet och har nu slagit sönder hela statorn.. Kära skoter vänner, lär av detta. Om jag bara hade kollat att allt var rent en gång i tiden. Nåja, 3800kr + moms bara för statorn. Jävligt onödigt.