Tips för att köra i snö

L

lullu

Någon som har något tips för att det ska gå bättre att köra i lössnö, så att det inte slirar.

Då körsätt och ändringar av maskinen.
 

henkew

Välkänd medlem
31 dec 1999
1.630
0
16
45
Bredbyn
www.henkew.com
Skaffa längre matta med högre kammar och se till att attackvinkeln inte är för tvär, man kan också "höja" boggin (sänka ned den från bandtunneln) för att skotern inte ska hänga upp sig på fotstöden.

När det gäller körsätt så är det bra om man kan ta ordentligt med fart innan det blir för djup snö och sedan får man köra mjukt, inte gasa för mycket och försöka att hålla jämn fart...
Fast att köra så att mattan inte spinner funkar nog bara med arbetsmaskiner med "bredband", med sportmodeller är den bästa tekniken att hålla hårt om gasen och låta mattan skyffla så mycket snö som möjligt!

Allt det här är ju självklara saker som du kommer att känna själv om du är ute och kör lite!
 

Ricke

Medlem
1 jan 2000
44
0
1
Stå upp! För att få skotern att svänga i mycket djup snö krävs det lite krafttag med att lägga över vikten åt rätt sida, det fixar du aldrig om du sitter. Ställ dig upp och häng dig ut åt sidorna. Underbar känsla!
 

ockelbo8000

Välkänd medlem
1 jan 2000
718
0
16
37
Södra Prästholm, Råneå
om du känner att skotern börjar köra fast så släpp inte gasen i tron att den ska sluta gräva, det slutar oftast bara med att du fastnar, fortsätt i stället hålla jämn gas. man kan äve prova att vicka den lite åt sidan det kan hjälpa den att få lite mera fäste.
 
A

almh

svårare när man sitter ju mer snö det är? det är ju lättare på alla sätt att burka när det är mycket snö.... asså EJ packat