Ingen V-stil av Bodin men långt ändå!

Foto: Red Bull

Har vi kanske en framtida OS-gren på gång då Bodin flög ca 70 meter med skotern i en hoppbacke?!

Idén om att hoppa utför en hoppbacke har växt fram under en längre tid hos skoterstjärnan.

– Under många år när jag har kört förbi hoppbackar har jag varje gång tänkt tanken att det borde gå att hoppa där med snöskoter. Tidigt i höstas kände jag att det helt enkelt var dags att gå från tanke till handling och bara göra det, fortsätter Daniel Bodin.

Hoppet hade föregåtts av sex månaders planering tillsammans med några av Sveriges mest erfarna tävlings- och eventorganisatörer inom freestyle motocross och snöskoter. För att skapa ett uthopp som passade snöskoterns förutsättningar modifierades Örnsköldsviks hoppbacke med en högre och mer vinklad uthoppsramp. Resultatet blev ett hisnande hopp med en flygfärd cirka 15 meter över marken och landning vid backens 67-meterssträck, ett hopp som säkert skulle imponera även på aktiva backhoppare.

– Vilken känsla! Jag har väntat på den här stunden så länge och fantiserat mycket om hoppet, månader av planering blir till slut några sekunders upplevelse. Det är en obeskrivbar upplevelse som går utöver allt annat. Uppe i tornet var det ganska skrämmande men direkt vid uthoppet kände jag att jag hade kontroll över flygfärden, kommenterade en leende och lättad Daniel Bodin efter hoppet.

Ja vi får väl se om dom som bestämmer över OS tar in Backhoppning med skoter i OS-programmet framöver, och gör dom det så känns en svensk guldmedalj nära till hands…

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer