Norskar till Clash of Nations

Med ungefär en och en halv månad kvar till Clash of Nations i Falun så fylls startlistorna på. Denna gång med norrmän.

Våra grannar i väst kommer för att göra upp i Clash of Nations 2013

De norska skotercrossåkarna Ståle Eggen och Jonas Østbyhaug kommer tillbaka till Falun för att tävla i Clash of Nations. Dessutom kommer landsmannen Dan Roger Kjellmann till Clash of Nations för att tävla för första gången. Ståle och Dan Roger kommer att tävla i klassen Pro Open

och Jonas i Pro Stock.

Ståle är bara 21 år men har redan hunnit köra skotercross i elva år och är en rutinerad skotercrossförare. Sedan han blev senior har han tävlat för det norska landslaget. Bland sina meriter har Ståle en andra plats i det Norska mästerskapet 2009, 2011 och 2012. Han är även Mittnorsk mästare i Pro Stock och Pro Open 2011 och 2012 försvarade han titeln i Pro Open.

Senast nu i januari i år kom han tvåa i SM i stadioncross under SM-veckan som arrangerades i Falun.

Klubbkompisen Jonas Østbyhaug är även han 21 år. Jonas kom på en sjunde plats i Pro Stock vid Clash of Nations 2012.

Båda åkarna deltog vid EM i Hattefjelldal i februari i år, Ståle tog hem bronsmedaljen och Jonas kom på fjärde plats och denna helg kommer de att delta i VM i Tuuri, Finland.

Dan Roger Kjellmann är 19 år och tävlar i både skoter och motorcross. Dan Roger kör för det egna teamet Kjellmann Motorsport, dessutom körde han för det amerikanska teamet Green Mountain Racing under säsongen 20112012.

Extremsportsevenemanget Clash of Nations som arrangeras för tredje gången går i år av stapeln den 28-29 Mars på Lugnets Arena i Falun. Under två dagar kommer världseliten att tävla i extremsporterna Freestyle Skoter och Super Snowcross. Förra året hade tävlingarna åkare från sex olika nationer och lockade nästan 10 000 besökare till Falun och hade dubbelt så många som följde webbsändningen.

Läs mer om Ståle: http://staaleeggen.ipublish.no/

Läs mer om Jonas: www.tydalmk.com

Läs mer om Dan Roger: http://www.kjellmannmotorsport.no/

Clash of Nations www.clashofnations.se

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer