HGV = “Hä gå visst!”

Ja HGV eller då “Hä gå visst!” är namnet på den elektriska, ja ni läste elektriska, skotern! Givetvis är den framtagen i lilla Sverige! Närmare bestämt på Luspengymnasiet i Storuman, och rollen som testmodell är det en F100 som har fått agera.

Köra eldriven snöskoter? Skeptikerna var varit många, men nu står den klar – världens första eldrivna sportskoter. Det är elever vid Luspengymnasiet i Storuman som skruvat ihop den i projektet Framtidens snöskoter, som killarna döpte om till HGV – “Hä Gå Visst!”

Framtidens snöskoter heter projektet som har tittat på teknisk utveckling när det gäller drivmedel och snöskotrar. Syftet med projektet har varit att öka kunskapen och medvetenheten kring förnybara drivmedel även inom skoterbranschen.

Bygd av gymnasieelever

På Luspengymnasiet i Storuman har elever, tillsammans med teknikläraren Jim Hedberg, arbetat med att bygga om en Artic Cat F 1000 årsmodell -07 till att bli eldriven. Skeptikerna har varit många, men killarna döpte projektet till HGV – “Hä Gå Visst!”

– Det är roligt att försöka få en snöskoter att gå på något annat än bensin och få det att fungera! Det är ju inte så många andra som gjort det tidigare, säger Pontus Söderström som är en av eleverna som arbetat i projektet.

– En del har varit minst sagt skeptiska till den här typen av skoter och tänkt att den har dålig räckvidd på batterierna, att det är en tråkig skoter – men den här är extremt rolig att köra, säger Jan Lindgren, samordnare vid Nationella snöskoterrådet.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer