Nya namn till Clash of Nations

Det läggs allt fler åkare till listan som kommer för att köra Clash of Nations i Falun under Påskhelgen.

Markus Nordin_i_luften

Markus Nordin, 26 år, från Matfors är klar för Clash of Nations i Falun under påskhelgen. Markus är professionell FSX- åkare och både tävlar och kör shower i Freestyle Snowcross. Under vintern har han rest runt i Sverige och världen och visat upp sina förmågor, bland annat i Australien. Markus har ägnat sig åt FSX i tre år och har snabbt gjort sig en karriär som professionell freestyleåkare. I höstas lyckades han för första gången genomföra en bakåtvolt med snöskoter, ett trick som ytterst få klarar av. Nu kommer han delta i norra Europas största extremsportevenemang tillsammans med stjärnor så som Daniel Bodin, vinnare av bäst trick i årets X-games. – Jag kommer dit för att ha skitkul och åka skoter med grabbarna, säger han.

KylePallinRace

Kyle Palin från USA som knep en bronsmedalj under förra årets Clash of Nations kommer även till året tävling. Clash of Nations sammanfattar han så här:

– Big air, high speed and a whole bunch of fun!

 john stenberg_profile

24-åringen John Stenberg kommer till Falun för att delta i Clash of Nations Pro Open. John, som tillsammans med brodern Jonas utgör duon i Stenberg racing, har vunnit SM två gånger, 2009 och 2010, samt tävlat två säsonger i USA.

Ifjol hamnade John på en femte plats i Clash of Nations Pro Open men siktar i år högre än så. Mina förhoppningar är att placera mig bättre än förra året, så jag siktar högt, säger han.

marcus johansson_action

För andra året i rad kommer Marcus Johansson till Clash of Nations för att tävla i skotercross i klassen Pro Open.

Det är inte första gången Marcus Johansson kommer till Clash of Nations, han tävlade i Pro Open redan förra året. Han hade ett bra läge i finalen och låg på tredje plats när han olyckligt skadade sig och bröt ett ben i handen. I år han tillbaka för att ta revansch och siktar på en topplacering i finalen. Marcus är taggad och ser fram emot att köra banan.

Clash of Nations är ett grymt event med den roligaste banan jag någonsin kört säger Marcus.

Peter Ericsson_action_Roger_Strandberg_SVEMO

Peter Ericson, Sveriges första världsmästare i skotercross, kommer till Clash of Nations för att tävla i skotercross.

Peter har inte tidigare varit med och tävlat i skotercross på Clash of Nations så det blir roligt att se hur han står sig i konkurrensen när han nu ställer upp i klassen Pro Open.

Han är Sveriges första världsmästare i skotercross och han har vunnit VM hela tre gånger, 2006, 2007 och 2009. Peter har dessutom fyra SM-guld och ett NM-guld i bagaget.

Efter att ha vunnit VM 2009 beslutade han sig för att ta en timeout, men efter bara två års uppehåll kom suget efter att tävla i skotercross tillbaka och sedan 2011 är han med och tävlar igen. Han har visat att han fortfarande är att räkna med även efter comebacken då han blev totaltvåa i SM 2012 och åtta på VM. I årets VM slutade han på en nionde plats.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer