VM-Guld till Adam Renheim

Ett stort grattis till dalaåkaren Adam Renheim som i helgen tog VM-Guld i snöskotercross!

Efter att ha blivit inblandad i en stor krasch i sitt kvalheat blev det ingen målgång för Adam. Detta gjorde så att det blev till att lyckas i “sista chansen” heatet. Adam hade bästa tid där och avancemang till finalen var därmed säkrad.

VM-finalen kördes i tre heat där alla heatens poäng lades samman, och det började illa för dalaåkaren. Han fick starta från 17:e spår under alla tre heaten, men fick till en kanonstart redan undet första heatet som ha ledde från start till mål. Andra heatet gick inte så bra och när det var dags för sista finalheatet stod allt på spel för Adam.

– I det sista hatet var jag tvungen att vara före ledande amerikanen Logan Christian om jag skulle ha chans till VM-guldet. Efter första varvet låg jag på 13:e plats 20-talet sekunder efter dom som ledde som var Nårsa och Christian, berättar Adam.

En rasande jakt tog sin start och kunde i förundran se på när Adam tog in sekund för sekund.

– Det känns som att det var helt i publikens smak. Jag lyckades hitta perfekta spår och så med bara två varv kvar körde jag om Christian. Nårsa ledde men höll jag bara min andra plats, visste jag att det skulle räcka till VM-guld.

Och guld blev det! Förutom denna vinst i VM så har Adam tidigare under vintern vunnit både SM i stadioncross och Arctic Cat Cup.

Det får man väl beteckna som en rätt bra säsong, eller hur?!

GRATTIS ADAM

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer